مراحل زایمان طبیعی

ساخت وبلاگ
مراحل زایمان طبیعی

مرحله اول:
اولین مرحله زایمان طبیعی سه قسمت دارد :
۱– دردهای ابتدایی
۲- دردهای فعال
۳- مرحلۀ انتقالی
مرحله اول که شامل درد های ابتدایی می شود ممکن است ۱۲-۱۴ ساعت  زمان ببرد ، البته این میزان درد در اولین زایمان دیده می شود  و  در زایمان های بعدی حدود ۵-۶ ساعت خواهد بود .
هنگام درد انقباضات رحم ، دهانۀ رحم را باز می کند و رحم را برای ورود سر نوزاد آماده می سازد.البته این  میزان این باز شدن معمولاً با سانتیمتر بیان می شود که در معایتۀ داخلی که با یک یا دو انگشت صورت میگیرد ، تعیین می شود . باز شدن کامل دهانۀ رحم ۱۰سانتی متر می باشد که آمادگی کامل مادر برای زایمان طبیعی را بیان می دارد  .
مرحلۀ دوم زایمان : تولد نوزاد
متخصص زنان و زایمان شما را به اتاق زایمان و تخت زایمان خواهد برد .
تخت زایمان شبیه به یک صندلی بزرگ و بلند است که دو پایه در انتها دارد که پاهای شما را روی آنها قرار می دهند . این حالت می تواند عملیات زایمان و روند آن را ساده تر نماید . در حین زایمان طبیعی ناحیه ی  تناسلی شما با مواد ضد عفونی کننده و بهداشتی شسته می شود و روی شکم و پاهایتان پارچه های استریلی پهن می گردد .روش های کنترل درد و استرس در این زمان می تواند تاثیر به سزایی در کیفیت زایمان شما داشته باشد.
زمانی که درد می کشید ، انقباضات رحم باعث تحرک جنین به سمت رحم می شود ، فشار جنین به رحم باعث می شود تا دهانه رحم باز شود ، هنگامی که دهانۀ رحمتان ۱۰ سانتی متر باز شد ، ماما یا پزشکتان به شما می گوید که می توانید به طرف پایین زور بزنید ( معمولاً بطور ناخود آگاه چنین احساسی را خواهید داشت ).
تنفس دم و باز دم می تواند به شما در این رابطه کمک کند  . دقت داشته باشید که بیشتر از ۶-۵ ثانیه  نفس خود را حبث نکنید ،تغییر حالت در این مرحله می تواند به تغییر موقعیت جنین و تحرک او به سمت دهانه رحم کمک کند .   از زمان شروع انقباضات تا زمانی که سر جنین به صورت کامل می چرخد حدود دو ساعت زمان لازم است .
بعد از اینکه سر جنین کاملا به سمت پایین کشیده شد و به پرنیه فشار آورد ، اپیزیاتومی می تواند انجام گیرد . آخرین انقباض قبل از زایمان سر ، احتمالاً باعث یک احساس سوزش و کشیدگی می شود . بعد از تولد سر ، یک شانه و سپس شانۀ بعد و بلافاصله بقیه بدن به دنیا می آید . قسمت مشکل زایمان در درجۀ اول همان سر می باشد . زایمان شانۀ اول نیز مقداری ایجاد درد می کند اما بقیۀ بدن تقریباً به بیرون لیز می خورد .
البته بعد از اینکه نوزاد از رحم بیرون کشیده شد، هنوز از طریق بند ناف به شما متصل است .در این مرحله نیاز است تا بند ناف از بدن شما جدا شده و البته جفت نیز بیرون کشیده شود .
مراقبت های بعد زایمان طبیعی
مادر پس از زایمان طبیعی حس بی حالی و ضعف دارد.که اگر رژیم غذایی صحیح ،ورزش اندازه و دوری از استرس و اضطراب را رعایت کنند به راحتی به وضعیت پیش از بارداری خود برمی گردند  و می توانند به آسانی به وظایف مادرانه ی خود در قبال کودک خود رسیدگی کنند.ورم و زخم در ناحیه باسن و شکم ها به استراحت کافی به تدریج از بین می روند و حالت های سفتی و سنگینی در پستان به وجود می آید.
اگر این علائم بیش از اندازه و غیر قابل تحمل باشد بایدآن را با پزشک خود در میان بگذارید تا با تشخیص پزشک و داروهای تجویز شده روند بهبودی مادر زودتر شکل بگیرد یک مادر بعد از زایمان طبیعی نباید آسپرین و داروهای رقیق کننده ی خون را  مصرف کند زیرا احتمال خونریزی در ستگاه تناسلی افزایش پیدا می کند و یا اینکه در شیر مادر آسپرین ایجاد می شود و کودک با خوردن آن دچار مشکلاتی خواهد شد.
انقباضات رحم بعد از زایمان طبیعی
چون رحم کوچک است و دوباره به جای خود باز می گردد مادران بعد از زایمان طبیعی با انقباضات رحمی رو به رو می شوند.اگر مادر بیش از  یک بار زایمان داشته است این انقباض ها بیشتر است و اغلب مادران در زمان شیر دادن به کودک خود انقباضات رحمی شان افزایش پیدا می کند . زیرا در حین شیر دادن هورمون اکسی توسین ترشح می شود که این ماده خود باعث انقباض می شود.بعد از سه یا چهار روز این انقباض ها از بین می رود.
ترشح از دستگاه تناسلی بعد از زایمان طبیعی
گاهی اوقات مادران که از خواب برمی خیزند ترشحات مخاطی همراه با خون را در اطراف آلت تناسلی خود مشاهده می کنند. خارج شدن این نوع ترشحات بعد از زایمان طبیعی نرمال است و نشان دهنده ی التیام رحم مادر است و تا شش هفته طول می کشد.
این ترشحات هنگامی خطرناک محسوب می شوند که با خون زیاد و بوی بد همراه باشند که در این صورت باید با دکتر خود صحبت کنید. برای کم کردن درد مادر توصیه می شود که مصرف مایعات را افزایش دهد و قسمت تحتانی خود را با کیسه یخ در تماس بگذارد.
زایمان طبیعی بدون درد :
همان طور که می دانید زایمان طبیعی در حالت عادی بسیار دردناک بوده و اغلب زنانی که مبادرت به انجام زایمان سزارین می کنند، به خاطر فرار از دردهای شدید زایمان های طبیعی این کار را انجام می دهند. با پیشرفت دانش پزشکی می توان این نوید را به زنان داد که امروزه دیگر تحمل دردهای زایمان اجباری نیست و می توان گفت که اگر پزشک متخصص از تجربه و مهارت کافی برخوردار بوده و ظرافت و دقت کافی را در انجام این جراحی به خرج دهد، خطری برای مادر و جنین ایجاد نخواهد شد .
خیلی از افراد این تصور را خارج از ذهن تلقی می کنند اما باید گفت که این امر امکانپذیر است. با کمک بی حسی اپیدورال و داروهای ضد درد از راه لوله ی بسیار باریکی به نخاع در بخش پایینی آن تزریق می شود. بدین ترتیب درد های شدید زایمان تا چند درجه کاهش می یابند و جنین به آسانی از رحم خارج می شود .
در اصل زایمان طبیعی با بی حسی اپیدورال از جمله راهکارهای جدید برای تولد نوزادان می باشد. در زمان های قبل ، تنها راه تولد کودکان زایمان طبیعی دردناک بوده است. امروزه با زایمان سزارین تا حد زیادی از درد و ناراحتی زایمان کاسته خواهد شد.
زایمان طبیعی با بی حسی اپیدورال چیست ؟
زایمان طبیعی بدون درد به این گونه صورت می گیرد که با بی حسی اپیدورال که یک داروی ضد درد  است، از راه لوله ایی نازک به قسمت نخاع مادر تزریق می شود به این صورت بعد از تزریق این دارو، درد در قسمت لگن و ناحیه تحتانی از بین خواهد رفت.
بی حسی اپیدورال چگونه عمل می کند ؟
زنان بارداری که قصد دارند نوزاد خود را با زایمان طبیعی به دنیا بیاورند متخصص بی هوشی تنها در قسمت ستون فقرات داروهای ضد درد را وارد می کند .این داروها  باعث می شود که پیام درد در قسمت لگن به سمت مغز ارسال نشود .
شاید فشار دردی ک مادران در زمان زایمان طبیعی احساس می کنند با  تزریق این داروها تا حد زیادی کاهش پیدا کند اما باید دقت داشته باشید که حتما متخصص بیهوشی در کنار متخصص زنان و زایمان باید این عمل را انجام بدهند .در نهایت دردهایی که در انقباضات رحمی به وجود می آید کمتر احساس شده و نوازد به راحتی با زایمان طبیعی به دنیا خواهد آمد.
آیا زایمان طبیعی باعث افتادگی رحم می شود ؟
باید گفت علل ایجاد افتادگی رحم می تواند مختلف باشد که زایمان طبیعی یکی از آنهاست.افراد زیادی را دیده ایم که چند زایمان داشته اند اما به این عارضه دچار نشده اند .این مورد کاملا بستگی  به اقداماتی که شما بعد از زایمان خواهید داشت بستگی دارد برای مثال انجام ورزش هایی که عضلات لگن را درگیر می کند می تواند تا حدود زیادی از افتادگی رحم بعد از زایمان طبیعی جلوگیری کند .
شما باید بعد از زایمان طبیعی به وزنی متناسب برسید :درست است که در دوران بارداری مقدار زیادی وزن اضافه کرده اید اما شما در دوران شیر دهی قرار دارید و اهمیت رژیم غذایی با کیفیت بالا بسیار اهمیت دارد.بهتر است با مشورت [url=http://drmoosavizadeh.ir/%d8%af%d8%b1%d8%a8%d8%a7%d8%b1%d9%87-%d8%af%da%a9%d8%aa%d8%b1-%d9%85%d9%88%d8%b3%d9%88%db%8c-%d8%b2%d8%a7%d8%af%d9%87/]متخصص زنان و زایمان و داشتن سبک زندگی با تحرک بالا وزن خود را ایده آل کنید .
سوالات متداول درباره ی بارداری
به هنگام بارداری در مادر چه تغییراتی ایجاد می شود ؟
اولین و مهم ترین تغییرات در بدن مادر است علاوه بر تغییرات ظاهری در بدن مادر مانند قلب ،عروق ، غدد، سیستم گوارش هم تغییراتی ایجاد می شود که از نظر مادر ناخوشایند باشد و باعث می شود مادر احساس خطر کند و به پزشک مراجعه می کند اما بهتر است بدانید این تغییرات طبیعی است و بعد از زایمان برطرف خواهد شد.
برای مثال یبوست یکی از مواردی است که مادر به هنگام بارداری برای تغییرات ایجاد شده در سیستم گوارش به آن مبتلا می شود ،نفخ و سوزش سر دل که از موارد بسیار شایع محسوب می شوند .
توصیه می شود که خانم های باردار عزیز تعداد وعده های غذایی خود را زیاد کنند مثلاً اگر قبل از بارداری در روز سه وعده غذا می خوردند این سه وعده را به شش وعده تبدیل کند تا حجم غذا کم باشد زیرا به دلیل تغییرات روده تنبل شده و ما با انجام این روش می توانیم مانع از یبوست شویم.
در زمان بارداری چه مواقعی باید به پزشک مراجعه کنیم ؟
در زمان بارداری خیلی از مشکلاتی که به وجود می آید هیچگونه علائم و نشانه ای ندارد به همین دلیل مادران باردار باید تا ۲۸ هفتگی هر ماه یک بار به پزشک مراجعه کنند و بعد از ۲۸ هفتگی تا ۳۶ هفتگی هر دو هفته یک بار به پزشک مراجعه کنند و بعد از ۳۶ هفتگی لازم است هفته ای یک بار به پزشک مراجعه کنند و این در صورتی است که هیچ مشکلی نداشته باشند زیرا در صورت مشکل باید مدت زمان مراجعه کوتاه تر باشد .
آیا افرادی که بالای ۴۰سال دارند و قصد باردار شدن دارند آزمایش لازم است ؟
به طور کلی اگر سن شما بالای ۳۵ سال برود بارداری شما پر خطر است زیرا هر چه سن بالا تر برود امکان بیماری های داخلی بیشتر خواهد بود و باید قبل از تصمیم به بارداری به پزشک مراجعه کنید و فشار خون و دیابت بررسی شود. برخی مواقع دیابت بارداری به این طریق قابل شناسایی است.
خانم هایی که بالای ۳۵ سال دارند باید قبل از بارداری به چه شدت مطالعه داشته باشند ما قصد ترساندن این عزیزان را نداریم اما بهتر است  قبل از بارداری به خوبی آگاه باشند تا مشکلی برای خود و فرزندشان پیش نیاید و یکی از توصیه های مهم و ضروری برای این عزیزان این است که قبل از بارداری حتماً به پزشک زنان مراجعه کنند .
جهت دانلود فایل پاورپوینت ، با موضوع زایمان را میتوانید دانلود کنید انجمن...
ما را در سایت انجمن دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیلوفر ابی anjomankaraj بازدید : 315 تاريخ : شنبه 12 مرداد 1398 ساعت: 13:32